2016-2017 Akademik Açılışı ve Yeni Öğrencilerimiz için Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni ve yüksekokulumuza yeni başlayan öğrencilerimiz için uyum toplantısı 20 Ekim 2016 Perşembe günü saat 11:00'da yüksekokulumuz konferans salonunda yapıldı. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Erkan TABAKOĞLU, İpsala Kaymakamı Eyyüp ÖZDEMİR, İpsala Belediye Başkanı Mehmet KERMAN, İpsala ve Keşan İlçesi Kurum ve Kuruluş temsilciler, Öğretim Elemanları ve öğrenciler katıldı. Akademik yılı ilk dersini Rektörümüz Prof. Dr. Erkan TABAKOĞLU verdi.

Bayrambey Mahallesi, Evrenos Gazi Yerleşkesinde yapılan Akademik yıl açılış töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin öneminden bahsederek, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yaptığını kaydetti.

Tabakoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Osmanlı’nın 2. Başkenti Edirne’den sonra Edirne’nin yetiştirdiği Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetti. Osmanlı’nın ana kaynağı merkezi Balkanlardır. Avrupa medeniyetine her konuda galip gelinmiştir. Osmanlı’nın yıkılmaya başladığı yıllarda Avrupa medeniyeti özellikle Balkanlarda burada ki Türk varlığına tahammül edemeyerek 2.5 milyon insanın göç etmesi 650 bin insanımızın kaybedilmesi ve büyük acıların yaşandığı bir dönem oldu. Bu dönem yaklaşık 100 yıl önce oldu. Ülkemiz Türkiye Cumhuriyetiyle birlikte medeniyetimiz derlenmeye toparlanmaya başladı. Yeni gelecek eğitimli donanımla genç nesil ile daha da iyi günlere ulaşacağız” dedi

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’de yaptığı konuşmada, İpsala Meslek Yüksek Okulunun en önemli sorunlarından biri olan ve İnşaatı devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yaptığı yurdun bitirilmesi için takipçisi olacaklarını kaydederek yeni öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise , Belediye yönetimi olarak Meslek Yüksek Okulunan her türlü desteği verdiklerini vermeye devam edeceklerini belirterek, Trakya Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan ilçeye 4 yıllık Meslek Yüksek Okulu açılması dileğinde bulundu.

İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, İpsala Meslek Yüksek Okulunun bugün 1200 kayıtlı öğrencisi, 6 programı ve Akademik kadrosuyla Türkiye’nin birçok Yüksekokulun üstünde bir okul olduğunu söyledi.

 

Ek Resimler
Bu içerik 20.10.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 896 kez okundu.