E-Ticaret Seminerine Katıldık

Turkcell’in ana sponsorluğunda, Türk Ekonomi Bankası, EticaretSEM ve Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonuyla gerçekleştirilen “Türkiye Teknoloji Buluşmaları’’ 08 Aralık 2015 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen seminere yüksekokullumuzdan Akademik Personel ve Öğrencilerimiz katılım sağladı.
 
Moderatörlüğünü TV yapımcısı ve sunucu Metin Uca'nın yaptığı etkinliğin açılış konuşmaları Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Valisi Dursun Ali Şahin tarafından yapıldı.
 
Rektörümüz “Bugün burada böylesine büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bugün Trakya’da teknoloji buluşması var, Edirne’de bilim festivali var, Balkan deyimi ile ‘panayır’ var. Zaman değişiyor şartlar değişiyor, eskiden toprak önemliydi çünkü insanların buğdaya ihtiyacı vardı. Buhar gücünün kullanılabilmesi ile sanayi toplumuna geçildi. Sanayi toplumunda önemli olan üretim, yatırım, sermaye ve emekti. Ancak bilgi günümüzde her şeyden daha önemli.” dedi.
 
Rektörümüz gençler için girişimciliğin önemini vurgulayarak “Ülkemizde devlet yatırımı destekliyor. Bu bağlamda gençlerin girişimciliklerinin gelişmesi için TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve Teknoloji Transfer Ofisleri var.  Üniversite olarak öncelikle özgür düşünmenizi istiyoruz. Trakya’da insan kaynaklarının niteliği çok yüksek. Yatırımlar için bu büyük bir avantaj.” cümlesini sözlerine ekledi.
 
Rektörümüz Üniversitemizin teknolojik faaliyetlere verdiği destekten de bahsederek  “Teknopark’ımız yüzde yüzlük bir kapasite ile dolu. Teknoloji Transfer Ofisimizi geçen sene açtık. Burada sanayiciyi, hocalarımız ve öğrencimiz ile tanıştırıyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimiz Pehlivan ve Pehlivan Elektrak ile büyük başarılar gösterdiler. Üniversite olarak bu gibi etkinliklerin büyüyerek devam etmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Etkinlik;  Hasan Aslanoba’nın, TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un, SefaMerve.com CEO’su Mehmet Metin Okur’un ve Gittigidiyor.com CEO’su Öget Kantarcı’nın sunumları ile devam etti. Etkinlik sonunda katılımcılara sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

http://www.trakya.edu.tr/news/-teknoloji-bulusmalari-universitemizde
Ek Resimler
Bu içerik 11.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1291 kez okundu.