İpsala 4 Yıllık Yüksekokula Kavuşuyor

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz,  Belediye başkanı Mehmet Karagöz ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda İpsala’ya açılması planlanan 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulu hakkında bugün bir basın toplantısı düzenledi.

İpsala için çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz “ Belediye Meclisimiz, son meclis toplantısında tarımsal gelirlerin yüzde 4’ünü Trakya Üniversitemize İpsala’ya 4 yıllık bir yüksekokul yapılması kaydıyla tahsis etme kararı aldı. Tabi bildiğiniz gibi İpsala Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri. İpsala Belediyesi de Türkiye’nin en önemli tarımsal gelirine sahip belediyelerinden biri. Dolayısıyla bu yüzde 4’lük rakam çok ciddi bir rakam diye düşünüyoruz.

Üniversitemizin 4 yıllık bir yüksekokul yapma kararı da İpsala’nın geleceği açısından çok ciddi bir yatırım. Hem eğitime yapılmış yatırım zaten parayla ölçülemez. Hem de buraya gelecek çocukların İpsala’yı değerlendirmeleri İpsala’mızın gelişmesi açısından olumlu olacaktır.

Ben Belediye Başkanımıza, belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Çok önemli bir karar aldılar, tarihe geçen bir karar aldılar.

İpsala’mıza 4 yıllık yüksekokul yapma kararı verdikleri için Trakya Üniversitesi Rektörümüz Sayın Yener Yörük’e teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz “Çağdaş dünyayı yakalamanın tek temel unsuru var. O da eğitim ve bilim. İpsala’mızın yıllardan beri eğitim konusundaki eksiklerini göreve geldiğim 1999 yılından itibaren belediye, halk, sivil toplum örgütleri ve kaymakamlıkla işbirliği yaparak nasıl çözeriz diye üzerinde en çok hassasiyetle durduğum bir konuydu. 1999 yılında meclise getirdiğim bir öneriyle İpsala Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasına hızla başladık” dedi.

Belediye Başkanımız İpsala Meslek Yüksekokulu’nun hızla öğrenci sayısının arttığını belirtti ve geçtiğimiz yıllarda da yüksekokulun yeni binasına taşındığını söyledi.

Belediye Başkanımız yapmış olduğu bütün çalışmalarda İpsala’nın eğitim konusunda üniversiteyle ilgili bağlantılarının daha ileriye gitmesinin gerekli olduğunu hissettiğini ve bu konuda çalışmalar yaptığını söyledi.

Belediye Başkanımız “Son meclis toplantımızda yüksekokula katkı sağlayacağımızı taahhüt ettik. Bu anlamda meclisimizle tarım gelirlerinin yüzde 4’ünü eğitim harcamalarında kullanılmak üzere uygun gördük, meclis kararımızı aldık ve rektörümüze bunları ilettik.

Rektörümüz bu konuda çok mutlu olduğunu, dört dörtlük bir karar almışsınız diyerek bize güzel bir moral verdi.

Bizde bugün bu olayı hem kamuoyuna hem meclis üyemize duyurmanın gerekli olduğunu düşündük.

Çünkü biliyorsunuz, seçim dönemi her siyasi parti adayı bunu kendi anlayışına göre yönlendirmek isteyebilir. Ama bu, İpsala Belediye Başkanlığı, İpsala Kaymakamlığı, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Belediye Meclisinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkan bir olaydır” dedi.

İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda, yapılacak olan 4 yıllık yüksekokulun kuruluş çalışmalarının başladığını belirterek, “İpsala Belediyesi’nin yapılacak olan yüksekokula ilişkin arazi gelirlerinin bir kısmını vereceği belirtilmiş. Kaymakamlık ve diğer kurumlarımız da desteklerini belirtmişlerdir” dedi.

İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda, kurulması planlanan okulda 2 bölüm olacağını ve bu bölümlerin uluslararası ticaret ve lojistik bölümü ve tarım işletmeciliği  bölümü olduğunu kaydetti.

Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda, yeni kurulacak okulun ilk sınıfı mevcut yüksekokulda okuyacağını ve laboratuvarların ortak kullanılacağını belirterek, sonraki yıllarda yeni okul için mevcut arsaya derslikler ve idari bina yapılacağını söyledi.

Haber: İpsala Belediyesi

Ek Resimler
Bu içerik 12.03.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1890 kez okundu.