İpsala Meslek Yüksekokulu 2012-2013 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Kuruluşunun 10.yılını kutlayan İpsala Meslek Yüksekokulu bugün 9.mezuniyet törenini okul bahçesinde gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu, yüksekokul öğrencilerinden Elif BİLGİNER ve Abdullah ÖZDEMİR'in yaptığı tören saat 17.30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Öğretim Görevlisi Olgun ÇETİN Yönetimindeki Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müzik Topluluğunun dinletisi alkışlarla karşılandı.

Törenin ilk konuşmasını öğrenciler adına okul birincisi Dış Ticaret Programı Öğrencisi Sevcan Çandır yaptı.

ÇANDIR,”BU MÜCADELEDE YORULMADAN, DİNLENMEDEN, BAŞARIYA DOĞRU KOŞMAK GEREKECEK”

Bugün sevinçli hem hüzünlü olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çandır, burada ortak bir sevinci paylaşmak için bir araya geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Çandır,Kendimi hem gurulu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Bu sebeble arkadaşlarım adına sizlere hitap etmekten onur duyduğumu belirtmek isterim” dedi.

Çandır konuşmasında “Öncelikle, zorlu bir yarıştan geçip Üniversiteye girersiniz. Ardından belki de daha zor bir maratonu bir çırpıda koşarak uykusuz geceler eşliğinde sonlandırırsınız. Artık mezun olmuşsunuzdur. Ancak aslında bu bir son değil aksine, uzun bir hayat serüveninin başlangıcıdır. Çünkü esas mücadele mezuniyetten sonra başlayacaktır. Ve bu mücadelede yorulmadan, dinlenmeden, başarıya doğru durmadan koşmak gerekecektir. Zira Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ”Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.”ifadelerine yer verdi.

Çandır, konuşmasının son cümlesinde ise babasına seslenerek ”Babacığım sen beni İpsala’ya bırakırken seninle gurur duymak istiyorum” demiştin. Ben bunun için buradayım” şeklindeki cümlesi dinleyenleri duygulaştırdı.

 

ARDA,”1200 MESLEK ELEMANINI ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK”

İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Dr. Hayati Arda, bugün İpsala Meslek Yüksekokulunun Türk Eğitim hayatında 10.yılını doldurduğunu, aynı zamanda 9.ncu dönem mezunları vermenin sevinci içinde olduklarını belirterek konuşmasına başladı.

2003-2004 Eğitim Öğretim döneminde 59 öğrenci kurulan okulun bugün öğrenci sayısının 850’lere ulaştığını, program sayısının 6’ya çıktığını ifade eden Arda,”Önümüzdeki yıl bu rakam 1000,daha sonraki yıl ise 1200 olacaktır.10 yılda 59 öğrenciden 1000 öğrenciye,1 kadrolu öğretim elemanından 14 kadrolu öğretim elemanına ulaştık” dedi.

Konuşmasına iki müjdeli haberle devam Arda, Yüksekokulun Laboratuvar Teknolojisi ile Losijtik ve Mekatronik programlarının onaylandığını,300 öğrencilik yurdunun Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşaatı proje aşamasına geldiğini ve inşaatın bu yıl yapılacağını açıkladı.

PİŞKİN,”OKULUN PROJESİ KABUL EDİLDİ”

Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin ise bugünün öğrenciler farklı bir dönemin başladığı bir gün olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Pişkin,”Eğitim hayatınızın yarısını tamamladınız. Artık ülkenize ve dünyaya sorumlu hale geldiniz. Yetiştiniz ve bir meslek sahibi oldunuz. Ülkemize büyük katkılar yapacağınıza inanıyoruz” dedi.

Pişkin, İMYO’nun hazırladığı İpsala MYO Laboratuarının Bölge Sanayicilerinin Teknik Eğitim ve AR-GE ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernizasyonu başlıklı projenin kabul edildiğini açıkladı.

KAYMAKAM MEHMET ALİ GÜRBÜZ, ÇANDIR’A BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİ

Konuşmalardan sonra İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Okul birincisi Sevcan Çandır’a, belgesini ve bilgisayarını verirken kısa bir konuşma yaptı. Gürbüz,”Bütün Öğrencileri tebrik ediyorum. Sevcan’ın şahsında ömür boyu mutluluklar diliyorum. Sevcan bugün bir şeyi ispatlamıştır. Eğer Türk kızlarının önüne bir engeller çıkarılmazsa onlar başarıya açlar. Her türlü başarıyı da hak ediyorlar.”dedi.

KARAGÖZ,4 YILLIK YÜKSEKOKUL İSTEDİ.

Okul ikincisine hediyesini veren İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, İMYO’ya dördüncü oğlu gibi baktığını ve bugün 10.yılı kutlamanın heyecanı içinde olduğunu söyledi.

İpsala’ya 4 yıllık Meslek Yüksekokulu yakışacağını ifade eden Karagöz,”Biz isteyeceğiz. İpsala’ya mutlaka Tarım Lisesi de açılmalıdır. İktidara ve muhalefete söylüyorum. İpsala Türkiye’nin aynasıdır” dedi.

KEPLER HAVADA UÇUŞTU

Belge töreninden sonra meslek andını okuyan öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadılar.

Tören pilav ayran ikramı ile sona erdi.


Haber Kaynağı: İpsala Kaymakamlığı (http://ipsala.gov.tr)

Ek Resimler
Bu içerik 31.05.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 3667 kez okundu.