İşletmeler Ar-Ge ve Eğitim İmkanına Kavuşacak

İpsala MYO tarafından hazırlanarak Kalkınma Ajansı’na sunulan ve modernizasyonu kabul edilen laboratuvar projesi ile İşletmeler Ar- Ge ve teknik eğitim imkanına kavuşacak

İpsala Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanarak Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan ve modernizasyonu kabul edilen laboratuvar projesi ile İşletmeler Ar-Ge ve teknik eğitim imkânına kavuşacak.

Bölge Sanayicilerinin Teknik Eğitim ve Ar-Ge İhtiyaçlarını Karşılayacak Şekilde Modernizasyonu projeleri yaklaşık 290 bin TL’lik bir kaynağın kullanımı ile uygulanacak.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’na konu ile ilgili bilgilendirme ziyaretinde bulunan İpsala MYO Müdürü Hayati Arda ve Öğretim Görevlileri Aydın Güllü, Ozan Akı ile Yusuf Avşar Keşan TSO Yöneticileri ile  bir araya gelerek proje kapsamında verilecek eğitimler konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

TRAKYAKA 2012/2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek olan Yüksekokulun bu projesinin uygulama sürecinin resmen başladığını dile getiren Hayati Arda şunları kaydetti;

“Yüksekokulumuz tarafından uygulanacak olan laboratuvar projelerine ilişkin sözleşmeler  Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalandı. Yüksekokulumuza ait ‘İpsala MYO Laboratuvarlarının Bölge Sanayicilerinin Teknik Eğitim ve Ar-Ge İhtiyaçlarını Karşılayacak Şekilde Modernizasyonu’ projeleri yaklaşık 290 bin TL’lik bir kaynağın kullanımı ile uygulanacak. Yüksekokulumuz tarafından hazırlanarak Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan laboratuvar projesi ise bölge sanayicilerinin ürünlerini geliştirerek ulusal ve uluslararası rekabete katılmalarına katkı sağlayacak. Ar-Ge faaliyetleri için dışarıdan destek almak durumunda kalan çok sayıda işletme bundan böyle büyük bir zahmetten kurtulmuş olacak. Yüksekokulumuzun altyapısı bu proje ile geliştirilecek olan laboratuvarı ve yeni kurulacak olan mekatronik laboratuvarı sayesinde işletmeler bu hizmete çok daha kolay ve ucuz yoldan ulaşacak. İşletmeler ayrıca bu laboratuvarlardan personel teknik eğitimleri için de yararlanabilecek. Bunun yanı sıra öğrenciler de laboratuvarlardan faydalanarak işgücü piyasalarının ihtiyaçlarını karşılayacak niteliklere kavuşacak. Proje 290 bin TL ile hayata geçerken bütçesinin yaklaşık 190 bin TL’lik bölümü Ajans tarafından finanse edilecek.”

 Toplantının devamında Keşan TSO Yetkilileri ile Yüksekokul Yöneticileri bölge sanayicisine konunun duyurulması ve verilmesi düşünülen eğitimler konusunda bilgilendirme yapılması konuları üzerinde fikir alışverişinde bulundular.

Haber: Keşan Ticaret ve Sanayi Odası

Ek Resimler
Bu içerik 29.01.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1260 kez okundu.