Kredi Yurtlar Kurumu İnşaatı Başladı

         Yurtlar Kurumu tarafından yapılması planlanan İpsala Yükseköğretim Öğrenci Yurdu inşaatı başladı. İpsala Meslek Yüksekokulu yanındaki arsada kurulmuş olan şantiye ile hafriyat çalışmalarına başlanılmıştır. Yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunu Tuncay İnşaat isimli firma üstlenmiş bulunmaktadır. 

            İpsala MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hayati ARDA ve Yüksekokul Sekreteri Kadriye YILSAY 13.06.2014  Cuma günü  yurt inşaatını yapan Tuncay inşaatın şantiyesini ziyaret ederek Şantiye sorumlusu Ramazan bey ile görüşmüşlerdir. Arda ziyaret sırasında Firma yetkilisine hayırlı olsun dileklerini ileterek işlerin iyi gitmesini temenni edip çalışanlara tatlı ikramında bulunmuştur.

         Firma yetkilisinin Proje üzerinde yaptığı açıklamalara göre  Yurt  Kompleksi içerisinde,  Voleybol, Futbol, Basketbol oyun sahaları, Yürüyüş yolları, sosyal birimler , depo ve sığınak gibi kısımlar bulunacağı belirtilmiştir. Yurt inşaatını hava  koşullarının uygun olması durumunda  yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanabileceği beklenmektedir.

        Arda Yapılacak olan Yurt kompleksinin İpsala MYO öğrencilerinin barınma  sorununu büyük ölçüde çözeceğini ve  İMYO’ya olan tercihlerin  daha da artacağını belirtmiştir. Ayrıca  Yurt kompleksinin İpsala’nın sosyal faaliyetlerini arttıracak bir  kazanım olacağını da vurgulamıştır.

Ek Resimler
Bu içerik 13.06.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2773 kez okundu.