Kültürel ve Mesleki Sohbetler projesi kapsamında "Kariyer Günü" Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Gümrük ve Lojistik Topluluğu tarafından “İpsala MYO Kültürel ve Mesleki Sohbetler” projesi kapsamında Edirne Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “İş Arama Becerileri, Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri ve İşbaşı Eğitim Teşviği” konulu etkinlik 28 Nisan 2016 tarihinde İpsala Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, Edirne Çalışma ve İŞKUR Uzmanı Alper Şener, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik yüksekokulumuz müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati ARDA'nın konuşması ile başladı. Ardından İŞKUR Uzmanı Alper Şener, yaptığı sunumda ilk olarak öğrencilere iş arama, iş bulma ve işi elde tutma, işverenle görüşme, özgeçmiş hazırlama konularında bilgiler paylaştı.

Sunumun ikinci bölümünde İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviği hakkında bilgiler verdi. Alper Şener, İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviği ile üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini, bunun karşılığında da burs ve öğrenim kredilerinin kesilmeden aylık bin lira gelir elde edebileceklerini, aynı zamanda eğitim süresince sigorta giderlerinin de İŞKUR tarafından karşılanacağını ve program bitiminde öğrencilere katılım sertifikası verildiğini söyledi.

İşverenler için de programın getirdiği avantajlardan bahseden Şener; program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün bulunmadığını ve program sonunda programa katılan kişileri işe alma zorunluluğu olmadığına dikkat çekerek işverenlerin isterlerse program sonunda programa katılan kişileri istihdam ettiklerinde maddi olarak çeşitli avantajlar sağlayacaklarını belirtti.

Etkinlikteki katkılarından  ve katılımından dolayı Edirne Çalışma ve İŞKUR Uzmanı Alper Şener'e İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda tarafından "Gümrük ve Lojistik Öğrenci Topluluğu'nun flaması verildi. 

Etkinliğe katılan öğrencilere Edirne Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

İşbaşı Eğitim Programın'dan tüm öğrencilerimiz faydalanabilmektedir. Konu ile ilgili link aşağıda verilmiştir. Bu konuda Öğr. Gör. Haluk KAYICI ve Öğr. Gör. Emrah AYDIN'dan bilgi alabilirsiniz.

http://www.iskur.gov.tr/isarayan/i%C5%9Fba%C5%9F%C4%B1e%C4%9Fitim.aspx

Ek Resimler
Bu içerik 29.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 998 kez okundu.