Öğrencilerimiz 2. Robotrak Robot Yarışmasına katıldı

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı AR-GE Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen Robotrak 2. Robot Yarışması Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu ve İpsala Meslek yüksekokulu Müdürü Hayati ARDA, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik başlangıcında AR-GE Bilişim Topluluğu Başkanı Emrah Kılıç bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından topluluğun akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Korhan Cengiz yaptığı konuşmasında topluluk olarak öğrencilerin yeni teknolojiler ile tanışma-sını önemsediklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yöne-tim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Doğru yaptığı konuşmasında AR-GE ve inovasyonun ülke için öneminden bahsederek katılımcılara teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmasında bu yarışmanın artık üniversite için gelenekselleştiğini belirtti ve tüm katılan ekiplerin robotlarını kendilerinin ürettiğini söyledi. Bu yıl robot yapımında tüm malzemelerin öğrencilere üniversite tarafından karşılandığını belirtti ve katılımcıların hepsinin galip olduğunu söyledi. Açılış konuşmaları ardından çizgi izleyen, mini sumo, sumo ve serbest kategoride robotlar yarıştı. (Kaynak: http://argebilisim.trakya.edu.tr/news/2-robotrak-i-gerceklestirdik#.Vzwp1b6YWO0)


Yarışma sonucunda Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Ozan AKI, Öğr. Gör. Aydın GÜLLÜ, Öğr. Gör. Yusuf AVŞAR, Öğr. Gör. Emrah AYDIN danışmanlığındaki gruplardan Sumo Robot birinci ve ikinciliğini, Çizgi izleyen robot üçüncüğünü ve Serbest kategori ikinciliğini aldı.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.





Ek Resimler
Bu içerik 18.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1122 kez okundu.