Öğretim Elemanlarımız 2. AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisine Katıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı himayelerinde Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ’nin katkıları ile Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından 06-07 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen “2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”ne Trakya Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık katıldı.

Açılış konuşmalarını Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman Balta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın gerçekleştirdiği etkinlik, Türkiye’nin Ar-Ge ve İnovasyon stratejilerine katkıda bulunmak, üreten Türkiye’nin teknolojide geldiği noktaları göstermek, üniversite, sanayi ve kamu iş birliğini geliştirmek, inovatif projelerin yatırıma dönüştürmek, mevcut projeler ile ülke içerisinde ortak bir üretim sinerjisi oluşturmak, ulusal ve uluslararası sanayici ve yatırımcılara ülkemizdeki teşvik olanaklarını anlatmak, yatırımların artmasına katkıda bulunmak, tüm bileşenleri, ortak bir platformda buluşturmayı amaçlamaktadır.

Trakya Kalkınma Ajansının katkılarıyla Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinden öğretim elemanlarının toplam 6 projesi ile ajansın düzenlemiş olduğu yarışmalarda dereceye girmiş 3 proje etkinlikte yer aldı. Trakya Üniversitesini Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Utku Güner “Balık Davranışlarıyla Su Kalite Değerlendirme Sistemi” isimli projesiyle ve İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nden Öğr. Gör. Yusuf Avşar ve Öğr. Gör. Emrah AYDIN “Otomatik Kayar Kapı Sistemleri İçin Yeni Bir Doğrusal Motor Tasarımı Uygulaması” isimli projesi ile temsil etti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Makine Teknik Müdürü (CTO) Selçuk Bayraktar standı ziyaret ederek Prof. Dr. Mümin Şahin ile görüş alışverişinde bulundu.  
Ek Resimler
Bu içerik 19.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 750 kez okundu.