YÜKSEKOKULUMUZUN BULUNDUĞU ALANA “TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EVRENOS GAZİ YERLEŞKESİ”ADI VERİLDİ.

Yüksekokulumuz ve  Kredi Yurtlar Kurumu  Yurdunun bulunduğu alana  Üniversitemiz Senatosu Kararı ile   “TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EVRENOS GAZİ YERLEŞKESİ” adı verildi.

Evrenos Gazi, Başta Keşan olmak üzere, İpsala, Malkara, Dimetoka, Gümülcine, Ferecik, İskeçe, kavala, Karaferye, Drama ve Makedonya’nın Fethini sağlamış bir Osmanlı komutanıdır. 1288 de Balıkesir’de doğmuş, 1417 yılında Yunanistan’da vefat etmiştir. Evrenos Bey,   İpsala ve  Batı Trakya ve  Balkanlardaki varlığımızın  nedeni olan bir Türk Büyüğümüzdür.

Yerleşke isimlendirmesi ile ilgili hazırlanan yeni tabelalar hazırlanarak Yüksekokulumuzun dış istinat duvarına  monte edilmiştir. Bundan sonraki yazışmalarda Yerleşkemizin yeni adı kullanılacaktır.

Bu içerik 18.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 3206 kez okundu.