Öğrencilerimizin "Silikon Vadisi'ne" Yolculuğu

Trakya bölgesindeki girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve bölgemiz gençlerinin teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik edilmesini sağlamak amacıyla bölge Üniversiteleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Teknoparklar ve diğer paydaşlar ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen Yeni İşim Girişim Programı Trakya Let's Up Eğitimleri tamamlanmıştır.

“Yeni İşim Girişim Programı” 2016-2017 dönemi seçmeleri 01 Aralık 2016 tarihinde yapılmış; Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen seçmelerde içerisinde Üniversitemiz öğrencilerinin de yer aldığı 30 iş fikrine dahil 48 girişimci öğrenci belirlenmiş, bu öğrenciler Kişisel Gelişim, Sınıf Eğitimi, Saha İşbaşı Eğitimi ve Proje Geliştirme Eğitimleri derslerinden oluşan 6 aylık Let’s Up eğitimlerini almaya hak kazanmışlardı.

Eğitim programı sonunda İpsala Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı Öğrencileri Mücahit KURALAY ve Ahmet Robin RAMAZANOĞLU yapılan jüri değerlendirmeleri neticesinde ilk olarak finale kalan 10 girişimcinin arasında yer almış, sonrasında 3 Mayıs 2017 "Demo Day" etkinliğinde  2. olarak derece almış ve programın büyük ödülü olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentindeki Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Bu içerik 08.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3005 kez okundu.