İpsala MYO ve Keşan Belediyesi arasında 3+1 modeli ile ilgili işbirliği

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Hayati Arda ve Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. İpek Atılgan Helvacıoğlu’nu Belediyede ağırladı.

3+1 eğitim modeliyle ilgili gerçekleştirilen ziyaretle hakkında bilgi veren Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi olarak eğitim belediyeciliği konusunda çok güzel gelişmelere üniversitelerle birlikte imza attıklarını belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikte yetiştirilmesi büyük bir önem taşıyor. Alanlarında yeterli bilgi ve beceriye sahip işgücünün yetiştirilmesi amacıyla kurulmuş olan meslek yüksekokullarımız mesleki ve teknik eğitim sisteminin en önemli unsurunu oluşturuyor.Bölgemizin istihdamına, ekonomisine ve insan kaynaklarına büyük katkı sunacak eğitim modelimizle ilgili İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Hayati Arda ve Müdür Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi İpek Atılgan Helvacıoğlu’nu belediyemizde ağırladık. Artık dönemi bitti. Artık her işte kalifiye ve işinin ehli kişilere ihtiyaç duyuluyor ve bu niteliklere sahi kişiler iş bulamada bir adım öne geçiyor. 3+1 eğitim modeliyle öğrencilerimize iş garantili mesleklerine hazırlıyoruz. Keşan Belediyesi olarak sadece yol ve kaldırım yapmıyoruz. Bunlar görevimiz ancak tek görevimiz değil, şehrimizin ekonomisinden, istihdamına kadar her türlü sorunuyla yakından ilgilenmek de bizim görevimiz ve biz bunu yapıyoruz. Türkiye’de Keşan Belediyesi olarak eğitim belediyeciliği alanında örnek olacak işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu, 3+1 eğitim modeliyle 3 dönem okulda ders, 1 dönemin de işletmelerde ve kurumlarda uygulamalı olarak eğitim alınmasını içeren uygulamanın Keşan ve İpsala ile bölgeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Helvacıoğlu, 3+1 modelinde öğrencilerin özgüvenlerinin artacağını, sorumluluk duygusu ve çalışma alışkanlıklarının olumlu yönde gelişeceğini kaydetti ve şunları söyledi: “Öğrencilerimiz bu modelde teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisine sahip olacaklar.Sorumlulukları artacak, takım çalışması yapabilme yeteneğini kazanacaklar. Günün teknolojisini görerek yetiştiği için iş bulma imkanı kolaylaşacak. İş dünyasının gerçekleri ile daha erken tanışacak ve uyum süreci hızlanacak. Yaptığı uygulamalarla kendini tanıyacak ve yeteneklerinin farkına varacak. Aynı alanda mezun olan öğrenciler arasında rekabet avantajı elde etmiş olacak.”

Mustafa Helvacıoğlu, 3+1 uygulama modelinin iş dünyası ve kurumlar açısından artılarını da şöyle aktardı: “Sektörler bu modelle, nitelikli eleman yetiştirme konusunda kendi alt yapılarını oluşturması sağlanacak. İşe almayı düşündüğü elemanı kısa sürede ve istediği şekilde yetiştirecek, elemanını yakından tanımaya fırsat bulacaktır. Üniversitedeki eğitim programları iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda güncellenecektir. İş dünyası ile akademik personelin kaynaşması sağlanacaktır. İşletmeler, çalışanların işe başlangıç eğitim yükünden kurtulacak. İşe başlayan elemanların daha kısa sürede işe adaptasyonu sağlanacak.”


 

Ek Resimler
Bu içerik 29.06.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 427 kez okundu.