Keşan ve İpsala ilçelerinde yürütülen “Sigara Tüketimine Etki Eden Faktörlerin Araştırılması” Projesi

Dünya’da ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara tüketimi ile mücadelede sigara tüketimine etki eden faktörlerin belirlenmesi kilit öneme sahiptir. Bu amaçla Edirne’nin Keşan ve İpsala ilçelerinde yaşayan 18 yaş üstü bireylerin sigara kullanma nedenleri ve sigara kullanım düzeylerinin tespit edilmeye çalışıldığı proje sonuçlandırılmıştır. Okulumuz Öğretim Görevlisi Senem Demirkıran’ın ve Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Dr.Öğr. Üyesi Songül Duran’ın araştırmacıları olduğu proje , Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu  Dr.Öğr.Üyesi  Selma Tepehan Eraslan tarafından yürütülmüştür. Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen ve 12 ay süren proje başarılı şekilde sonuçlandırılmıştır.

Bu içerik 28.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 789 kez okundu.