Laboratuvar Teknolojisi Programı Ek Yerleştirmeden 30 öğrenci Alacaktır.

Yüksekokulumuz Kimya ve Kimya İşleme Bölümü, Laboratuvar Teknolojisi Programı'na Ek Yerleştirmeden 30 Öğrenci Alacaktır.

LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ

Tarım sektöründe; tarım ürünleri, bu ürünlerin yetiştiriciliği, yetiştiriciliği sırasında karşılaşılan sorunların giderilmesi, hastalık ve zararlıların bilinmesi ve çözümlerin önerilmesi gibi konularda bilgi sahibi olan elemanlara ihtiyaç olduğu bilinen ve özellikle tarım sektörü çalışanlarınca söylenen bir gerçektir. Toprak su, bitki, gıda, yem analizleri ve bitki koruma teknikleri ile ilgili yöntem belirleyebilecek, uygulamalı analiz yapabilecek ve yapılan analizleri değerlendirebilecek ara eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bu programda öğrencilere temel laboratuvar tekniklerinin öğretilmesi, analizlerde kullanılacak alet ve cihazların tanıtılması ve laboratuarda çalışma becerisinin kazandırılması da hedeflenmektedir. Bu nedenle öğrencilerimiz, sağlık, gıda ve çevre laboratuvar teknikleri konularında da yeterli bilgiye sahip olarak programdan mezun olacaklardır.

Laboratuvar Teknolojisi Programından mezun olacak öğrencileri; Toprak Analizleri, Su Analizleri, Gıda Analizleri, Bitki Analizleri, Gübre Analizleri bilgileri yanında ağırlıklı olarak aldığı toprak, gıda ve su kirliliği analizi ve gübreleme temelli derslerle,  özel sektör ve Bakanlıkların çeşitli birimlerinde, Küçük ve Orta Boy işletmelerde çalışacakları dikkate alınarak, eğitim-öğretim programı oluşturulmuştur. Program diğer üniversitelerin Meslek Yüksekokullarında mevcut olup, öğrencilerin yatay geçişine ve programın diğer üniversitelerde lisans bölümleri mevcut olup dikey geçiş yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Laboratuvar Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler Laboratuvar Teknolojisi Meslek Elemanı unvanına sahip olup, Mezunlar Tarımsal Laboratuvarlarda tekniker olarak çalışabilmektedir. Mezunlar ayrıca Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nda ve Bakanlığın laboratuvar kısımlarında, Köy Hizmetleri, D.S.İ., Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Tarım il müdürlükleri, Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım İl Kontrol Laboratuvarları, Ziraat odaları, Gıda Kontrol Laboratuvarları, Atık Su Arıtma Tesisleri, Zirai Mücadele Enstitüleri, belediye bünyesinde kurulan  laboratuvarlar, üniversitenin ilgili bölüm laboratuvarlarında, yem fabrikaları laboratuvarlarında, her türlü gıda, ilaç, tarımsal girdi üreten fabrikalarda, gıda üzerine kurulan işletmelerde, atık ıslah eden özel veya resmi kurumlarda ve özel laboratuvarlarda  çalışabilmektedir.


Program için detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
Ek Resimler
Bu içerik 26.09.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1846 kez okundu.