Mezuniyet Törenimiz Coşkuyla Kutlandı

İpsala Meslek Yüksekokulu 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 12 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Törene İpsala Kaymakamı Eyyüp ÖZDEMİR, İpsala Belediye Başkanı Mehmet KERMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman PİŞKİN, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayai ARDA ile akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından okul birincisi Selim YILMAZ, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati ARDA ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süleyman PİŞKİN'nin konuşmaları yer aldı.

Mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin program öğretim görevlileri tarafından verilmesinin ardından Öğretim Görevlisi Emrah AYDIN eşliğinde meslek yemini edip keplerini havaya attılar.
-----------------------------------------

Trakya Üniversitesine bağlı olarak eğitim ve öğretim veren İpsala Meslek Yüksekokulu’nu bitirerek mezun olan öğrenciler için muhteşem bir mezuniyet töreni düzenlendi.
Ayrılığın hüznünü ve mezun olmanın sevincini yaşayan 250 öğrenciyi Okul yetkilileri, arkadaşları ve aileleri de yalnız bırakmadı.
İpsala Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 yılı 10.ncu Akademik mezuniyeti dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi.
OKUL BİRİNCİSİ YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ.
Saat 19.00’da Okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin ilk konuşması okul birincisi Selim Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz, başarısında ailesinin, arkadaşlarının ve hocalarının büyük katkısı olduğunu ifade ederek onlara teşekkür etti.
ARDA,”250 ÖĞRENCİMİZİ DAHA MEZUN EDİYORUZ”
İpsala MYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda, yaptığı konuşmada İpsala Meslek Yüksekokulu’nun bugün 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni için bir araya geldiklerini söyledi.
Arda,”İpsala Meslek Yüksekokulu 2003-2004 yıllarında 2 bölüm ve 50 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Bugün 10.ncu dönem mezunlarımızı vermenin sevinci içindeyiz. Okulumuz bugün 6 bölüme ve 1200 öğrenciye ulaşmış durumdadır.17 öğretim elemanı kadromuz mevcuttur. Bugün 250 öğrencimizin mezun olması ile bugüne kadar yaklaşık 1800 elemanı ülkemize kazandırmıştır. Mezun olan 35 öğrencimiz dikey geçişle 4 yıllık fakültelerde eğitimlerine devam etmektedir. Sizleri daha başarılar yerlerde göreceğimize yürekten inanıyoruz. Cumhuriyetimizin geleceği için daha çok çalışacağınızı biliyorum.”dedi.
PİŞKİN,”YAPACAĞINIZ ÇOK HİZMET VAR”
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin ise yaptığı konuşmada bugün mezun olan öğrencilerin önemli bir günü olduğunu, eğitim dönemini bitirip yeni bir döneme adım attıklarını belirterek konuşmasına başladı.
Pişkin,”Kendine güvenen gençler olarak aileniz, ülkeniz ve milletiniz için yapacağınız çok hizmetler var. Kendinizi her alanda (bilgisayar, teknoloji, iletişim, halkla ilişkiler)geliştirmeye çalışın.”dedi.
PİŞKİN, ÖZDEMİR’E PLAKET TAKDİM ETTİ.
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’e, ve İpsala Belediye Başkanı MehmetKerman’a, plaket takdim etti.
ÖZDEMİR, OKUL BİRİNCİSİNE BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİ.
İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir okul birincisine plaket ve bilgisayar, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise okul ikincisine plaket takdim etti.
ÖZDEMİR,”EĞİTİMİN STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİ GAYRETLERİ DEVAM EDECEK.
İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, konuşmasında bugün mezun olan öğrencilerin önemli ve güzel bir günü olduğunu belirterek sözlerine başladı.
Özdemir,”Özdemir,”Öğrencilerimizi İpsalanın değeri olarak kabul ediyoruz. Onların varlığı ilçemiz için sosyal, kültürel anlamda bir değerdir. Bu artarak devam edecektir. Onları hiç bir zaman misafir olarak kabul etmedik. Onların eğitim ve barınma standartlarının yükseltilmesi için dün olduğu gibi bugün de gayret gösteriyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu büyük şehirlerden geliyor. İpsala onlar için bir şanstır diye düşünüyorum. Hayat siz her zaman büyükşehirlerde yaşama fırsatı tanımaz. Bu büyük bir zenginliktir. Bundan sonraki hayat mücadeleniz de başarılar diliyorum” dedi.
KERMAN,”YAN TARAFA GENÇLİK MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Törenin son konuşmasını ise İpsala Belediye Başkanı MehmetKerman yaptı. Kerman, yaklaşık bir yıldır İpsala’da Belediye Başkanı olarak görev yaptığını belirterek konuşmasına başladı.
Geleceğe ışık tutan öğrencilere faydalı olmak için gece gündüz çalıştıklarını hatırlatan Kerman,”300 kişilik öğrenci inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah gelecek yıl hizmete girecek. Okulumuzun yanı başında bulunan 10 dönümlük arsaya Esenyurt Belediyesi tarafından gençlik merkezi yapılacaktır. Yine okulumuzun önüne parklar yapacağız. Biz öğrencilerimize her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi.
ÖĞRENCİLERE BELGELERİ VERİLDİ.
Mezuniyet töreninde okullarını bitiren öğrencilere belgeleri verilmesinden sonra meslek andına geçildi.
KEPLER HAVADA UÇTU
Meslek andının okunmasından sonra öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın sevinç ve hüznünü bir arada yaşadılar.
Mezuniyet töreni pilav ayran ikramı ile sona erdi.

Haber: http://www.ipsalahaberleri.com/haber-339-ipsala-myodan-muhtesem-mezuniyet-toreni.html

Ek Resimler
Bu içerik 12.06.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2380 kez okundu.