Öğrencilerimiz "Yumurta Çatladı" Proje Yarışmasında Sunumlarını Yaptı.

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen öğrenciler arasında girişimcilik kültürünü geliştirmeyi amaçlayan Yumurta Çatladı Projesinde Yüksekokulumuz Elektronik Teknoloji Programı 1. Sınıf Öğrencilerinden Çağatay Burak Arduç hazırlamış oldu proje sunumu jüri ve izleyeceklere sundu. 

Proje 
Yarışması ödül töreni Edirne Valisi Hasan DURUER, Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet KARAMAN, Rektör Yardımcıları, Akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Törende Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet KARAMAN, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ve Vali Hasan DURUER birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, girişimciliğin önemine dikkat çekerek genç girişimcilerin fikirlerinin bu tür yarışmalar ile filizleneceğini söyledi.  Ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet KARAMAN bir konuşma yaptı. Konuşmasında artık üretim aşamasında girişimciliğin en önemli noktalardan biri olduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK yaptığı konuşmasında, Üniversite olarak girişimcilik kültürünün artması için gerekli altyapıyı sağladıklarını belirtti. Girişimcilere her türlü desteğin devlet tarafından sağlandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK rekabetin arttığı dünyada farklı düşünmenin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen sunumlarda gruplar, Edirne’nin kalkınması için hazırladıkları projelerini paylaştı. Sunumların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde Baş-Arı grubu “TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMCİLİK FESTİVALİ (TÜGFEST) ile üçüncülük ödülüne, “DEZAVANTAJLI KONUMDA OLAN BÖLGE KADINLARININ EKONOMİK VE SOSYAL HAYATA KATILIMI”  projesi ile Kılavuz Grubu ikincilik ödülüne, “”EDİRNE’DE GİRİŞİMCİLİK, GİRİŞİMCİLİĞİN ARTIRILMASI İLE GİRİŞİMCİLERİN EĞİTİMİ VE DESTEKLENMESİ” projesi ile Düşseli grubu birincilik ödülüne layık görüldü.  

Bilim ve Teknoloji İl Müdürü Engin BİŞAR tüm katılımcılara Proje Eğitimi sertifikası verdi.

Ek Resimler
Bu içerik 27.02.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1580 kez okundu.