Yüksekokulumuz Öğrencilerine Bağımlılıkla Mücadele Konferansı Düzenlendi

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında 05 Aralık 2023 Salı günü yüksekokulumuzda ‘’Narko Gençlik Modülü’’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Narkorehber / Narkolog Hakan Yılmaz tarafından öğrencilerimize sunum gerçekleştirildi. Sunumda, madde bağımlısı olmanın ne anlama geldiği, bağımlılık döngüsü, bağımlılığa giden yollar, madde kullanımının belirtileri, narkotik maddenin sınıflandırılması, uyuşturucu kullanılan mekânlar ve sokak satıcılarının özellikleri gibi konularda bilgi verildi. Öğrencilerin ilgiyle izlediği konferansta uyuşturucuya başlama yaşı ve istatistikler ile madde bağımlıları üzerinde yapılan anket çalışmalarının çarpıcı sonuçları paylaşıldı. Her ne olursa olsun madde kullanımının ölümle sonuçlandığına dikkat çekildi. Öğrencilere ayrıca gerçek hikâyeden uyarlanan bir annenin dramını konu eden ‘’ İki Ekmek ‘’ isimli kısa film izlettirildi.

Öğrencilerimize kısa adı ‘’ UYUMA ‘’ olan uyuşturucu ile mücadele cep telefonu uygulaması tanıtıldı ve nasıl kullanılacağı anlatıldı. Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
Bu içerik 07.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 185 kez okundu.