S
2014-2015 Ders Kayıtları 02-05 Şubat 2015 Tarihlerinde İnternet Üzerinden Yapılacaktır
1- 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ders Seçimleri 02 Şubat 2015 – 06 Şubat 2015 tarihleri arasında internet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Elektronik ortam dışında kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.
2- Ders seçim işlemi için ayrılmış olan süre kesinlikle uzatılmayacaktır.
3- a) Normal öğrenim süresi içerisindeki ikinci öğretim öğrencilerinin, öğrenim ücretini Türkiye İş Bankası’nın herhangi bir şubesine elden veya elektronik ortamda yatırmaları gerekmektedir. (Eğer öğrenci öğrenim ücretinizi sorunlular hesabına yatırmış iseniz, biriminiz öğrenci işleri bürosuna makbuzunuzu işletiniz.)
b) Normal öğrenim süresi dışındaki birinci ve ikinci öğretim öğrencilerinden 26 Kasım 2014 tarihli ve 29187 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6569 Sayılı Kanun gereği, katkı payı veya öğrenim ücretinin yanı sıra kredi başına katkı payı veya öğrenim ücreti; dersin alınacağı dönem için belirlenen kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde elli fazlası ile hesaplanarak alınır.
Normal öğrenim süresi dışındaki birinci ve ikinci öğretim öğrencileri(TÜM +'lı Öğrenciler), öncelikle 02 Şubat 2015 – 06 Şubat 2015 tarihleri arasında ders seçimlerini yapacak ve buna göre ödemeleri gereken miktarlar hesaplanacaktır. Hesaplanan miktarların 09 Şubat 2015 – 11 Şubat 2015 tarihleri arasında Türkiye İş Bankası’nın herhangi bir şubesine elden veya elektronik ortamda ödenmesi ve makbuzun öğrenci işlerine teslim edilmesi halinde ders kayıt işlemi kesinleşecektir. Ders seçiminden sonra katkı payı veya öğrenim ücretinin 11 Şubat 2015 günü saat 17:30’a kadar ödenmemesi halinde ders kayıt işlemi yapılmamış olur ve öğrencilik haklarından yararlanılamaz.
İnternetten Kayıt Yenileme İşlemi için
a) İnternet’e bağlı herhangi bir bilgisayardan yararlanarak “http://www.trakya.edu.tr” adresinde bulunan “Öğrenci” menüsü altındaki “Öğrenci Bilgi Sistemi”ne girebilir veya “http://obs.trakya.edu.tr” internet adresini doğrudan kullanabilirsiniz. Karşınıza “Sisteme Giriş” ekranı gelecektir.
b) Ekranın sol tarafında bulunan “Şifre gerektiren işlemler için lütfen sisteme giriş yapınız” ibaresinin altındaki “Giriş” tuşuna basınız. Açılan pencereye öğrenci no ve şifrenizi yazıp, “Giriş” tuşuna tıklayınız.
c) Sol bölümde yer alan “Kayıtlanma” seçeneğinden “Kayıt Yenileme” işlemini seçiniz.
d) Açılan ekranın üstü kısmında “Alabileceğim Dersler”, onun altında ise “Seçtiğim Dersler” yer almaktadır. Eğer geçmiş yıllardan başarısız olduğunuz dersler var ise bu dersler “Seçtiğim Dersler” alanında önceden seçilmiş olarak gelecektir.
e) Yeni dönemde almak istediğiniz dersleri üzerine tıklayarak seçiniz ve “+Seçtiğim Dersleri Ekle” tuşuna basarak tek tek ekleyiniz
f) Alttan almak zorunda olduğunuz ve yeni seçtiğiniz dersler, “Seçtiğim Dersler” alanında yer almaktadır. Son kontrollerinizi yaptıktan sonra “Seçimlerimi Kaydet” tuşuna basarak ders alma işlemini sonlandırabilirsiniz.
g) Danışmanınız bu sürece onay verinceye kadar, seçilmiş olan dersler üzerinde değişiklik yapılabilmektedir.
h) Konu ile ilgili sorularınızı biriminizde bulunan öğrenci işleri bürosuna iletebilirsiniz.
ı) Öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini yatırmış olan öğrencilerin, dekontlarını 20 Şubat 2015 tarihine kadar birim öğrenci işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.Tüm programlarda ders seçimi yaparken ilk önce dönemizde alttan kalan dersinizi seçiniz. Sonra dönem derslerini seçiniz..Dönem derslerini öğrenmek için progamların yanlarında bulunan bağlantıları tıklayınız. Dönem derslerinizi seçminden sonra seçmeli ders havuzunda açılacak dersleri seçerek AKTS normal dönem öğrencileri için 30 AKTS'ye tamamlayıp kayıtlarınızı danışmanınız onayına göndermeniz gerekmektetir.
Normal dönemde mezun olabilmeniz için her dönem en az 30 AKTS'lik ders seçimi yapmalısınız
Alttan aldığınız dersler varsa en çok 45 AKTS'lik ders seçimi yapabilirsiniz
Ders kayıtları ile ilgili program danışmanlarınızdan yardım alabilirsiniz. Program danışmanlarını öğrenmek için tıklayınız.
Programlarda Açılacak Seçmeli Dersler
Elektronik Teknolojisi 1. Sınıf (Dönem Dersleri)
ELT110 Bilgisayar Destekli Devre Tasarımı
ELT116 Alternatif Enerji Kaynakları
Elektronik Teknolojisi 2. Sınıf (Dönem Dersleri)
ELT212 İleri Mikro Denetleyiciler
ELT218 SCADA Sistemleri
END100 Kalite Güvencesi ve Standartları
URL100 Reklamcılık
Mekatronik 1. Sınıf (Dönem Dersleri)
MKT112 İş Güvenliği
MKT110 Bilgisyar Destekli Devre Tasarımı
Pazarlama 1 (Dönem Dersleri)
PZL110 Ticaret Hukuku
PZL 108 Ticari Matematik
ELT304 Ofis Uygulamaları II
Pazarlama 2 (Dönem Dersleri)
PZL 216 Pazarlama Mevzuatı
PZL 218 Satış Gücü Eğitimi
Dış Ticaret 1. Sınıf ve İkinci Öğretim (Dönem Dersleri)
BTP 100 Bilgi ve İletişim Teknolojileri
DTİ 114 Çevre Koruma
Dış Ticaret 2. Sınıf ve İkinci Öğretim (Dönem Dersleri)
DTİ 112 Kaçakçılığın Önlenmesi ve İzlenmesi
DTİ214 Mesleki Yazışma ve Dosyalama Teknikleri
ELT302 Enerji Yönetimi
Lojistik 1. Sınıf ve İkinci Öğretim (Dönem Dersleri)
BTP100 Bilgi ve İletişim Teknolojileri
URL100 Reklamcılık
Lojistik 2. Sınıf ve İkinci Öğretim (Dönem Dersleri)
LOJ216 Dış Ticarette Paket Programlama
LOJ226 Mesleki Yabancı Dil
LOJ222 Ticari Matemaik
Laboratuvar Teknolojisi 1 (Dönem Dersleri)
LT114 Gıda Teknolojisi
LT116 Su Mevzuatlarını Değerlendirme
Laboratuvar Teknolojisi 2 (Dönem Dersleri)
LT220 Tarım Ürünlerinin İşlenmesi
LT218 Teknik Proje
ELT304 Ofis Uygulamaları II