2017-2018 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 Akademik yılı Mezuniyet Töreni 25 Mayıs 2018 Cuma günü İpsala MYO bahçesinde gerçekleşti. Törene, Rektör Erhan TABAKOĞLU, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Trakya Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, yüksekokul öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

17.30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan mezuniyet töreni açılış konuşmaları, dereceye giren öğrencilerin ödüllerin verilmesi ve akabinde mezuniyet belgelerinin verilmesi sonrasında okunan meslek andı ile kepler havalandı.

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 Akademik yılında 150 mezun verdi.

İpsala Meslek Yüksek Okulu 13. Mezuniyet yılında okul ve Mekatronik Programı birincisi Mansur Gençalp, Okul İkincisi ve Dış Ticaret Programı Birincisi Arzu Şavluk, okul üçüncüsü ve Laboratuvar Teknolojileri Program birincisi Ayşe Yurt oldu.

Okul ve Mekatronik Programı birincisi Mansur Gençalp, öğrenciler adına yaptığı konuşmada duygularını şöyle aktardı:

“Sizlere sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum”

“ sevgili annem, babam ve aile büyüklerim.  Siz sadece kendimiz güven ve mutluluk içerisinde hissetmemi değil, aynı zamanda kendimi tanımamı, kenedime inanmamı, insanları oldukları gibi kabul etmemi ve hayatı zevkle yaşamamı sağladınız. Her zaman benim en yakın arkadaşım ve en büyük desteğim oldunuz. Sizlere sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.  Bugün burada ortak sevincimizi paylaşmak üzere bulunuyoruz. Öncelikle Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu Mekatronik bölümünden okul birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Hocalarım ve ailemin bu süreçte vermiş olduğu sonsuz destek için teşekkür ederim. Şimdi nice güzel anılar ve duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde ön lisans hayatıma veda ediyorum. 2 yıl boyunca her türlü desteğini bizlerden esirgemeyen, her konuda daima bizlere yardımcı olan ve bugün buradan başarılı bir şekilde mezun olmamızı sağlayan hocalarıma tüm arkadaşlarım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

YÖK Adalet Programını onayladı. 50 öğrenci ile yeni öğretim önemine başlayacağız

Daha sonra Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında İpsala MYO’ya 2003 yılında bir program 60 öğrenci ve 3 öğretim elemanı ile başladıklarını bu gün ise 20’ye yakın öğretim elemanı ile 20 idari personel ve bin öğrenci kapasitesine ulaştıklarını söyledi.

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu olarak 15. Yılında 13. Dönemde 150’la mezun 2 bin 750 meslek elemanı ülkeye kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşamakta olduklarını ifade eden Arda, konuşmasında Hukuk bölümüne bağlı Adalet Programı YÖK tarafından onaylandığı ve 50 öğrenci ile yeni öğretim önemine başlayacaklarının müjdesini verdi ve sonrasında konuşmasını şöyle sürdürdü:

                “ Türkiye’de ki üç üniversitede uygulanmakta olan 3+1 iş ye uygulama eğitimi modeline geçen il üniversite ve meslek yüksek okullarından olduk. 300 kişilik öğrenci yurdumuz tamamlanmış önümüzdeki yıl öğrencilerimizin kullanımına açılacaktır. Bunun dışında üniversitemizin sportif başarıları da mevcuttur. Bu yıl meslek yüksek okulumuz; futbolda üniversite birincisi, bayan voleybol takımımız üniversite 4.’sü olmuştur.

Kıymetli öğrenci velilerimiz; evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız yeridir. Gelecekte iş hayatlarına adım atarak üretime katkı sunmaya başladıklarında onlardan beklentilerimiz, Trakya üniversitesi kimliğini onur ve gururla taşımaları olacaktır.  Trakya üniversitesinin adını gittikleri her yerde gururla taşıyacaklarına ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancımız tamdır.

 Değerli mezun arkadaşlarım sizlerin ileriki yaşamınızda ülkemizin aydınlık yarınları için çalışarak Trakya üniversitesi mezunu olmanızın verdiği ayrıcalığı başarılarınızla süslemenizi ve taçlandırmanızı diliyorum. Sizleri sevgi ile uğurluyor, başarılı, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Son olarak Trakya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasını gerçekleştirmek üzere  kürsüye geldi.

“siz gerçekten büyük bir medeniyetin evladısınız. O büyük güçlü ağacın taze dalısınız”

Trakya üniversitesinin tarihi geçmişi ile konuşmasına başlayan Tabakoğlu, İpsala MYO’nun başarılı bir yüksekokul olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Geçen sene iki öğrencimiz Amerika’nın Silikon Vadisine gitmeye hak kazanmış, büyük bir başarıya imza atmışlardır. Gerçekten donanımlı bir laboratuvarı, donanımlı eğitim ortamı ile burada çocuklarımız güzel bir eğitim aldılar. Sevgili hocaları onları iki yıl içerisinde ilmik ilmik işlediler. Ve şimdi onları meslek yüksekokulu mezunu haline getirdiler. Hocalarımın hepsini sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

 Sevgili anne ve babalar göz bebekleriniz; yemediniz yedirdiniz,  giymediniz giydirdiniz, iyi günde zor günde bugüne getirdiğiniz evlatlarınız bugün mezun oluyorlar çok gurur duyucu çok mutlu bir gün. Hepinizi kutluyorum.

Sevgili öğrenciler; artık bilişim çağındayız evet okuldan mezun oluyorsunuz ama öğrenciliğiniz bitmiyor. Çünkü bilgi kendisini çok hızlı yeniliyor. Hiç bitmeyecek bir öğrencilik hayatına atılmış bulunuyorsunuz. Kendinizi her zaman yeni donatılmış, geleceği takip eden, çok okuyan bir birey olarak hazırlayınız.  Hayat uzun sizler daha yolun çok başındasınız. Türkiye ve Dünya gündemini çok iyi takip edin. Daha çantanıza koyacak çok şeyiniz var. Ama güzel bir temel adınız bu temel üzerine inşallah vatanımız milletimize hayırlı, ülkemizin geleceğini daha aydınlık yarınlara çıkartacak güzel bir çaba içerisinde olacağınızı biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Türk evladı, ecdadını gördükçe daha büyük işler yapabilmek için kendinde kuvvet bulacaktır’ siz gerçekten büyük bir medeniyetin evladısınız. O büyük güçlü ağacın taze dalısınız. Onun tohumlarısınız. Özgüveniniz yüksek olsun yolunuz bahtınız açık olsun.

Ödül töreninde söz alan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’da mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek sözlerine şunları kaydetti:

“Üniversite bizim göz bebeğimiz, onurumuz”

“Okulumuz 15. Yılında ve bugün 13. Mezunlarını vermekteyiz. Burada öğrencilerimiz İpsala’mızın misafirleridir. Anne babalar endişe duymasın onların dertleri ile dertleniyoruz ve onların barındırıyoruz ve sahip çıkıyoruz. Üniversite bizim göz bebeğimiz, onurumuz.  Öğrencilerimiz için yurdumuz hazır. Önümüzdeki yıl eğitim öğretim hayatına yetişecek. Biz de belediye olarak bu yurdun yollarını yapacağız. Önümüzdeki yıl öğrencilerimiz doğal gaz ile ısınacaklar okul müdürüm Hayati beyden öğrendiğime göre tesisatı hazırlanmış bir sorun yok. Gelecek yıl öğrencilerimiz doğal gaz ile ısınacaklar. İmar çalışmalarımız bitti öğrencilerimiz için burada en kısa sürede ihaleye çıkarak bir gençlik merkezi yapacağız. Ben tekrardan mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. “

 Haber: İpsala Yeni Gazete

Ek Resimler
Bu içerik 25.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2183 kez okundu.