2020-2021 Sonu İtibari İle Azami Öğrenim Süreleri Dolan Öğrencilerin Ek Sınav Tarihleri

2020-2021 eğitim öğretim dönemi sonunda öğrencilerimize öğrenimlerini tamamlayabilmeleri için tanınan azami süreler dolacağından, azami eğitim öğretim süresini dolduran mezun olamamış öğrencilere ek sınav açılacaktır. 2017 Girişli (kayıt donduranlar hariç) ve 2016 girişli olup kayıt dondurma yapan öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

2547 Sayılı kanunun 44.maddesinin ( c ) fıkrası gereğince aşağıda belirtilen uygulamaya göre işlem yapılacaktır.

1- Müfredatındaki derslerden 6 ve daha fazlasını alamayan öğrencilerin kayıtları yasa gereği silinecektir.

2- 1 nolu madde dışında kalan öğrencilerin alıp başarısız oldukları bütün dersleri için 2 ek sınav hakkı verilmiştir. Bu ek sınavlara girecek olan öğrenciler için sınav takvimi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. Sınav programı ayrıca ilan edilecektir.

Sınav Tarihleri:

1. Sınav Hakkı: 31 Ağustos – 3 Eylül 2021

2. Sınav Hakkı: 13 – 17 Eylül 2021

Sınavlar online (Teams ) olarak yapılacaktır.

3- Sınavlarda en az 60 (altmış) notunu alan öğrenciler ara sınav notuna bakılmaksızın başarılı sayılacaklardır.

4- 2 ek sınav sonunda, başarısız ders sayısını 5 derse kadar düşüren öğrencilere 3 yarıyıl ek süre verilecektir.

5- Azami öğrenim süresi sonunda ek sınavlara girmeden devam koşullarına bakılmaksızın başarısız oldukları ders sayısı 5 derse kadar olan öğrencilere 4 yarıyıl ek süre verilecektir.

6- 1 dersten başarısız olanlar ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavına girme hakkı verilecektir.

Öğrencilerin, Azami Süre Sonu Sınavlarına katılmalarına ilişkin dilekçelerini imzalayarak 24 Ağustos 2021 günü mesai bitimine kadar ipsalamyo@trakya.edu.tr adresine e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir (mail gönderdikten sonra okul ile irtibata geçilmelidir).
Bu içerik 05.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 923 kez okundu.