Balkan Oda Orkestrası İpsala'da Ayakta Alkışlandı

KURTULUŞ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN KONSER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

İpsala’nın Düşman İşgalinden Kuruluşu’nun 91’inci Yıldönümü dolayısıyla İpsala Belediye Başkanlığı ve İpsala Meslek Yüksek Okulu’nun katkılarıyla ortaklaşa düzenlenen Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Balkan Oda Orkestrası konseri düzenledi.

20 Kasım Çarşamba günü akşamı saat 19.00’da Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Enez Kaymakamı ve İpsala Kaymakam Vekili İhsan Ayrancı,  İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün eşi Esra Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Macaristan Aba Belediye Başkanı Kossa Lajos, İMYO Müdürü Hayati Arda, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider ve müzik severler katıldı.

Prof. Aminbay SAPAYEV’in yönetiminde Doçent, yrd. Doçent, Öğretim Görevlisi, Araştırma  Görevlisi ve Okutmandan oluşan 26 kişilik küçük bir dev kadro ile 10 eser seslendirildi.

Programda Yunus Emre’nin Segah İlahisi ve arada okunan şiirler salona duygu yüklü anlar yaşatırken Katibim Türküsüne hep bir ağızdan eşlik edildiği görüldü.

Geceye solist olarak Yrd. Doç. Deniz Yavuz, Renel Molla ve Edirne Devlet Korosu Sanatçısı Yıldıray Öztürk katıldı.

Salonu dolduran katılımcıların arasında İpsala ile kardeş şehir anlaşması yapan Macaristan’nın Aba Belediye Başkanı Kossa Lajos ile birlikte  Belediye Meclis Üyeleri, öğretmen ve öğrenciden oluşan 11 kişilik heyette vardı.

Konserin sonunda tüm salon orkestrayı ayakta alkışladı. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz konserin sonunda sahneye çıkarak orkestrayı tek tek tebrik ederek çiçek takdim etti. Katılım ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Kaynak: http://www.ipsalayenigazete.com/haber_detay.asp?haberID=2866

Ek Resimler
Bu içerik 23.11.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1469 kez okundu.