Hak ve Adalet Mücadelesi Avukatlık Mesleği

Yüksekokulumuz Hukuk Bölümü Adalet Programının düzenlediği “Hak ve Adalet Mücadelesi Avukatlık Mesleği” konulu çevrimiçi seminere Edirne Barosu Başkanı Av. Alper Pınar konuşmacı olarak katıldı.

Yargı sisteminde yetişmiş nitelikli elemanın önemine vurgu yapan Av. Alper Pınar “Hakim, savcı, avukat dışındaki yargı çalışanları işleyiş bakımından çok önemlidir. Hukuk bürolarında sekretere değil katibe ihtiyaç vardır. Yüksekokul mezunları dilekçe hazırlayan, dosyaları takip eden, içtihat ve literatür taraması yapabilen nitelikli kişiler olmalı” dedi.

Yüksekokul Müdürümüz, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katıldığı seminerde, mezuniyet sonrası iş imkanlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Pınar, eğitim sürecinde de iş hayatıyla temasın önemli olduğunu belirterek kapılarının öğrencilere her zaman açık olduğunu söyledi.

Programa katılan Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokullar Koordinatörü ve Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda da, üniversite ve iş hayatı işbirliğine yönelik çalışmalar hakkında bilgi vererek, katılımı ve ilgisi için Av. Alper Pınar’a teşekkür etti.
Ek Resimler
Bu içerik 07.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 380 kez okundu.