İpsala Meslek Yüksek Okulu 2022-2023 Eğitim – Öğretim Akademik Açılışı ve Oryantasyon Toplantısı yapıldı.

Açılışta konuşma yapan Okul Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda,  konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Belediye Başkanım, değerli öğretim elemanlarımız, sevgili öğrencilerimiz.

Yüksekokulumuzun 2022- 2023 Eğitim ve Öğretim yılı akademik açılışı ve oryantasyon toplantısına hoş geldiniz. Bu anlamlı günümüzde katılımlarınızla bizlere onur verdiğiniz için bir işten teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli öğrencilerimiz sizlerin üniversitenin bütün imkanlarından yararlanabilmeniz için çalışan bir rektörünüz bulunuyor. Rektörümüz Profesör Doktor Erhan Tabakoğlu rahatsızlığı dolayısıyla törenimize katılamadı ama ileriki günlerde gelip sınıflarda sizleri ziyaret edecek.

Değerli öğrencilerimiz, okulumuz öğrencilerini seven Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız bulunuyor. Kaymakamımız  son anda çıkan toplantı nedeniyle katılamadılar. Sayın Belediye Başkanımız aramızda, ilçemizin üst yöneticileri olarak ben kendilerine okulum ve sizler adına teşekkür ediyorum.

Üniversitemiz  ilklerin üniversitesi. Üç artı bir eğitim sistemimizi Türkiye'de uygulayan ilk meslek yüksekokullarından biriyiz.

Öğretim elemanlarımızın bir çoğu yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamış durumdalar. bu yönüyle de okulumuz yine öncü okullardan birisidir. Okulumuz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü hocamızın danışmanlığında üniversitemizin roket dalındaki Teknofest yani Türkiye’nin en büyük teknoloji fuarına üniversitemizi temsilen Aydın Hocamız hazırlıyor. Iki yıldır da büyük başarılar getirdi üniversitemize. Yaklaşık 800 ekip arasında geçen yıl 8.’i, bu yılda 9.’cu dereceyi elde ettiler.”

Arda, Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal’a, daire başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmalarında Belediye başkanı Ünsal; Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu’muzu tercih ederek Eğitimleri için İpsala’mıza gelen öğrencilerimizle tanışarak onlara İpsala’mızı anlattı. İpsala’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılına özel gerçekleştirilecek Haluk Levent konserinin müjdesini öğrencilerimize verdi.

Tüm öğrenci kardeşlerime bir kez daha ilçemize hoşgeldiniz diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
Ek Resimler
Bu içerik 03.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 364 kez okundu.