İş Yeri Eğitimi Hakkında Öğrencilere Bilgilendirme

2018-2019 Bahar Yarıyılında başlamış olduğumuz işyeri uygulaması için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1- Öğrenciler İş Yeri uygulama sürecinde eksik evraklarını TrakyaKariyer.org adresine yüklemeleri gerekmektedir.

2- İş yerleri ile sorun yaşayan öğrenciler gününde boşluk vermeden yeni bir iş bulmaları gerekmektedir.

3- İşten ayrılan ve yeni yere yerleşemeyen öğrencilerin Öğrenci İşleri bürosuna bildirilerek SGK çıkışı yapılmalı öğrenci bir sonraki dönem tekrar işyeri uygulaması yapmalıdır.

4- İş yeri uygulaması ile istenilen evrak ve formlar https://ipsalamyo.trakya.edu.tr/pages/isyeri-egitimi--3-1  adresinde bulunmaktadır.

5- İş Yeri Uygulaması Sürecinde öğrencilerin fiziksek olarak denetlenecek işyeri yetkilisi ile iletişime geçilerek öğrenci durumu hakkında bilgi alınacaktır.

6- İş yeri uygulaması yapılırken öğrenci Rapor doldurmalıdır. Rapor Web sayfasında örnek olarak hazırlanmıştır. Öğrenci bu raporu işyerinde alanına uygun olarak doldurmalı ve bir kısmını ara sınavlarda danışman hocasına sunmalıdır.

7- Arasınavlar: Öğrencilerin alttan dersi yok ise raporlarını mail yolu ile danışmanlarına göndermeleri gerekmektedir. Eğer okula geleceklerse çıktı alıp getirebilirler. Öğrencilerin Sistemden veya mail yolu ile attıkları Raporlar değerlendirilerek Staj dersinin notu yüzlük olarak verilecektir. Öğrencileri yaptıkları hata ve eksiklikleri söylenerek rapor yazımı İş Yeri Eğitimi bitene kadar devam edecektir. (Arasınavda raporların işyeri eğitim sorumlusuna imzalatılmasına gerek yoktur. Finalde çıktı alarak nihai raporu imzalatılabilir.)

8- İş Yeri Uygulaması Notu: Öğrencinin işyerinde yaptıkları uygulamaları kapsar. Bu kısımda öğrenciden sorumlu işyeri eğitim sorumlusu ve öğrencinin denetimde hal hareketleri rapor içeriğine bakılarak bir uygulama notu danışman öğretim elemanı tarafından verilecektir.

9- İş Yeri Eğitimi dersi uzaktan yapılacak olan bir ara sınav ile değerlendirilecektir. Dersin notu ders içerikleri ile anlatılan konulardan olacaktır.

10- Final değerlendirilmesi: Staj sadece Rapordan, İş yeri Uygulaması İş veren gizli formu ve danışmanının değerlendirmesinden, İş Yeri Eğitimi Kurul tarafından yapılan sınavdan verilecektir.

 İyi bir dönem geçirmeniz dileği ile

Bu içerik 20.02.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 886 kez okundu.