Yüksekokulumuz 2016-2017 Mezunlarını Verdi

 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi İpsala Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreni 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü İpsala MYO bahçesinde protokol üyeleri ve büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan mezuniyet töreni yapmak üzere Elektronik Teknolojisi programı ve okul birincisi Çağrı Esen öğrenciler adına konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

Esen, gerçekleştirdiği duygu yüklü konuşmasında “almış olduğumuz eğitim dünyaya farklı bir gözle bakmayı öğretti bizlere. İstedikten sonra her şeyin yapılabileceğini gördük. Güzel geçen zamanlarımız olduğu gibi zor zamanlarımızda oldu. Bu süreci ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Edindiğimiz arkadaşlıklarımızın ve dostlukların hayatımızın geri kalanında devam etmesini temenni ediyorum”

Okul birincisi Çağrı Esen’in öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hayati Arda konuşmasını gerçekleştirdi.

Arda, 2002-2003 yılında 2 program ve 60 öğrenci ile öğrenime başlayan İpsala MYO’nun bugün 14. Yılında 6 program ve 1200 öğrenciye ulaştığını söyledi. Aynı zamanda bu yıl Adalet Programının da İMYO’ya katılarak 7 programa yükseldiğini ve 250 mezun vermenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ardanın konuşmasını tamamlamasının ardından Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mümin Şahin bir konuşma gerçekleştirdi.

ŞAHİN: “İpsala Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunu inşallah İpsala’ya kazandırmış olacağız”

Şahin, konuşmasında Trakya Üniversitesinin 1982 yılında kurulmuş bir üniversite olduğunu kuruluş yılından bugüne kadar gelişimi hakkında bilgi aktararak şuan ki T.Ü’nin şuanda 47 bin öğrenci kapasitesine ulaştığı ve 2 bin 700 balkan öğrencisinin bulunduğunu söyledi.

Şahin, daha sonra konuşmasına şunları kaydetti: “ bünyemizde 12 fakültemiz 5 enstitümüz ve bunlardan ayrı olarak Türkiye’de bir ilk olan Balkan Araştırmaları üniversitesi yine Türkiye’de ve Dünya’da bir ilk olan Roman Dili araştırma üniversitesi bulunmakta. Bunlarda bizim övünç kaynaklarımız. Trakya Üniversitesinin10 Meslek Yüksek Okuluna ve yedi yüksekokula sahip. İpsala Meslek Yüksek Okulu da bu 10 Meslek Yüksek Okulu içerisinde göz bebeğimiz. Size bu konuda İMYO ile ilgili güzel bir haber vermek isterim. İpsala Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun onaylamasını Trakya üniversitesi Senatoryasından geçirdik. YÖK’e bu konuda gereklim yazılarımızı yazdık. Allah nasip kısmet ederse gelişmeler iyi gidiyor. En kısa zamanda YÖK’ten cevap gelecek ve İpsala Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunu inşallah İpsala’ya kazandırmış olacağız”

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mümin Şahin konuşmasını tamamlamasının ardından İpsala Kaymakamı Ali Uysal bir konuşma gerçekleştirdi.

Uysal, kendi hayatından örnekler verdiği samimi konuşmasında hem velilere hem öğrencilere hitaplarda bulunarak sözlerinde şunları kaydetti:
UYSAL: “Hayat bir mücadele”

“ ben üniversiteden mezun olalı 22 yıl olmuş. Hayatta başarıya dair sadece birkaç şey paylaşmak istiyorum. Üç kelime istek, ilgi ve iyi çalışma. Ben üniversite birinci sınıfta bu üç kelimeyi kendime rehber edinmiştim. Bunun sonucunda kaymakam olarak göreve başladım. Hangi para olursa olsun, hangi makam, hangi mevki olursa olsun hiçbir şey sizin varlığınızdan ve sağlığınızdan daha önemli değil. Önce sizin varlığınız. Aranızda belli bir süre işsiz kalanlar olacaktır. Bunalıma strese girmeye gerek yok. Hayat bir mücadele. Mezun olduğunuz bölümler Türkiye’de iş potansiyeli yüksek olan bölümler. Dediğim ilkelere sahip çıkarsanız, iş bulamayacak kimse yok. Onun için siz değerli velilere de şunları söylemek istiyorum. Kesinlikle çocuklarınızı bunalıma sokmayın. Çabuk sinirlenebilirler onlar gençler. Önce onların varlığı. Bu çok önemli. “

KERMAN: “ SÖZ VERİYORUZ”

Son olarak İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversitenin 4 yıllık olması hakkında ki duyumları alan yatırımcıların ilçeye yatırım yapmak için belediyeye başvuruda bulunduklarını söyleyen Kerman, “ öncelikle öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Kendilerini iki yılda olsa ilçemizde ağırladık, misafir ettik. İnşallah vatana millete hayırlı evlat olurlar. Üniversitemizin 4 yıllık haberini duyan yatırımcılarımız belediyemize gelerek öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını gidermek için pansiyon yapma taleplerinde buldular bizlerde belediye olarak yatırımcılarımıza bu konuda siz çayınızı, kahvenizi içerken yapacağınız yatırımların ruhsatlarını biz hazırlayım elinize vereceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Elektronik Teknolojisi programı ve okul birincisi Çağrı Esen’e ödül ve plaketini İpsala Kaymakamı Ali Uysal, okul ikincisi Laboratuvar Program birincisi Berna Şimşek’e ödül ve plaketini İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve okul üçüncüsü Dış Ticaret Program Birincisi Burçin Göl’e ödül ve plaketini Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mümin Şahin verdi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından İpsala Meslek Yüksek Okulu ve T.Ü’de düzenlenen Robot Yarışmalarında; Trakya üniversitesi Robo Trak Birincilik ödülü, İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜRO ikincilik ödülü, Marmara Üniversitesi MİG üçüncülük ödülü ile Okan Üniversitesi Robokan Jüri Özel Ödülü alan ROBOTİP İpsala Robot Takımına İMYO Müdürü Yrd. Doç. DR. Hayati Arda plaket verirken Trakya üniversitesi öğrencilerinin katıldığı “Demo Day” yarışmasında ikincilik alarak Amerika’ya gitmeye hak kazanan Mücahit Kurultay ve Ahmet Robin  Ramazanoğlu’na belgesini proje danışmanı Öğr. Gör. Dr. Aydın Güllü tarafından verildi.

Yüksekokulda düzenlenen masa tenisi turnuvasında erkeklerde birinci Mert Gürkan, ikinci Ogün Kıyıcı ve Üçüncü olan Hasan Taşdemir’e genel sekreter yardımcısı Öğr. Gör. Selim Hakan Akıncı tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra program birinci ikinci ve üçüncülerine plaketleri protokol üyelerince verildi. Son olarak mezun olan öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından meslek andının okunması ile kepler gökyüzü ile buluştu.

İpsala Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi mezuniyet töreni İpsala Belediyesinin pilav ayran ikramı ile sona erdi. 

(Kaynak: İpsala Yeni Gazete http://yenigazeteipsala.com/HaberGoster/1bad20b9-0586-43c2-8654-38a665a0fd13/imyoda-bu-yil-250-kep-havaya-atildi.aspx)

Ek Resimler
Bu içerik 26.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2082 kez okundu.