Yüksekokulumuz Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende kısa bir konuşma gerçekleştiren İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, “Yüksekokulumuz İpsala’mızın gözbebeği, gelişimini gözlemliyoruz. Çocuklarımıza hayat yolculuğunda başarılar diliyorum. Ailelerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’da bir konuşma gerçekleştirerek öğrencilerin ilçede kaldıkları sürece abi kardeş gibi yaşadıklarını ve birbirlerini hiç üzmediklerini ifade ettiği konuşmasında mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük ise yaptığı konuşmada, İpsala Meslek Yüksekokulunun 250 öğrencisini  hayata yolladığını, 11 yıldan beri mezun veren köklü bir  okul olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İpsala Meslek Yüksekokulumuzla gurur duyuyoruz, belki ülkemizin en güzel okullarından biri. Türkiye’de birçok yerin özlediği normali değil, ideali olan bir okulumuz, ilçemizin desteğiyle Trakya Üniversitesinin eğitim ve öğretimi çok güzel bir okuldayız.

Biz buradan ülkemizin sanayisine, ülkemizin ekonomisine yeni güçler katıyoruz. Öğrencilerimiz yalnız Devlet kapısı değil, özel sektörlerde de birçok iş imkânları olduğunu bilsinler, yalnız ülkemizde değil tüm Dünya’da iş olanakları var. Mezunlarımızda hedeflerini büyük tutsunlar.

En büyük zenginliğimiz insan kaynağımız hocalarımız, bizim bu evlatlarımızı yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. Ailelerimizde kendilerinden fedakârlık ederek insana yatırım yaptılar ve çocuklarını okuttular hayırlı uğurlu olsun. Trakya Üniversitesi yöneticileri olarak Ülkemizin yükseköğrenime ayırdığı kaynakları en iyi verimli ve etkin kullanmak için öğrencilerimizin dersliklerini, laboratuvarlarını, iletişim olanaklarını günden güne arttırmakta, 100 milyon dolarlık bütçesi ile Trakya Üniversitemiz, 12 Fakültemiz ve bunun yanında 5 Enstitümüz her gün artan öğrenci sayımızla günden güne öğrenim kalitemiz artmakta ve yabancı öğrenci sayımızla Ülkemizin önemli kurumlarından biriyiz.”

İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda ise yaptığı konuşmada İpsala Meslek Yüksek Okulunun bu sene 250 mezun verdiğini kaydederek konuşmasına şunları aktardı

 “Okulumuz  bu sene 11. Mezunlarını vermektedir. Okulumuzda 6 programda toplam 1300 öğrenci eğitim görmektedir. İpsala Meslek Yüksek Okulu kurulduğu günden bugüne 2000 meslek elemanını ülkeye kazandırmanın gururunu yaşıyor. Okulumuzdaki sosyal ve bilimsel faaliyetler her yıl artarak devam etmektedir. Bu kapsamda Yüksek Okulumuzda Trakya Gümrükler Başmüdürlüğü ve Edirne İşkur müdürlüğünce Mesleki konferanslar verilmiş, TÜBİTAK desteği ile Üniversitemizde düzenlenen Bilim Şenliğinde hem öğretim elemanlarımız hem de öğrencilerimiz yaptıkları Arge çalışmalarını sergileyen tek Yüksekokul olmuştur. Ayrıca ikincisi düzenlenen Robotrakya robot yarışmasında Yüksekokulumuz birçok branşta ödül almıştır.”

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere belgeleri verilmesinden sonra meslek andı okundu ve öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Mezuniyet töreni katılanlara İpsala Belediyesi tarafından pilav ayran ikramı yapıldı (Kaynak: Yeni Gazete)
Ek Resimler
Bu içerik 27.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1719 kez okundu.