Yüksekokulumuzda Bilim Şenliği Gerçekleşti

İpsala Merkez, belde ve köy ortaokullarından 38 öğrenci 23 proje ile katılırken eğitim fakültesi öğrencisi öğretmen adayları da projeleri ile katıldılar.

4 Mayıs 2016 Çarşamba günü İpsala Meslek Yüksek Okulu Evrenos Yerleşkesinde gerçekleşen bilim şenliğine İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, İpsala Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, İpsala Şube Müdürü Tufan Kocaman, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlileri Yard. Doç. Dr.  Hasan Özyıldırım, Yrd. Doç. Dr. Musa Uludağ İpsala Merkez Köy ve Belde okulları öğretmen ile öğrenciler, idareciler ve Öğretim Görevlileri katıldı.

Sergi öncesi İpsala MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlileri Yard. Doç. Dr.  Hasan Özyıldırım, tarafından bilim ve sanata yönelik kısa bir açılış konuşması gerçekleştirildi.

Özyıldırım ve Arda’nın ardından programda konuşan İpsala Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin ise şu ifadeleri kullandı:

“Günümüzde hayatımızın büyük oranda bilimsel ve teknolojik bir içerikle örüldüğü ve bu içeriğin doğru algılanabilmesinin ve değerlendirilmesinin bilimsel bir altyapı gerektirdiği açıktır. Toplumun sağlıklı bir algılama ve değerlendirme yetisine sahip olabilmesi için bireylerin küçük yaşlardan itibaren veri toplama ve ilişkilendirme, neden ve sonuç bağı kurabilme, yöntem ve model kullanıp geliştirebilme gibi konularda yeterli eğitimi alması, bilgiye dayalı karar alabilmesi ve eleştirel bir bakış açısı geliştirebilmesi gerekmektedir.

Ülkemizin insan yetiştirme kapasitesini güçlendirmek, bunun için ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinlikleri, ilgiyi, katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip gençleri keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak “Bilim Şenlikleri”nin amacıdır.

Bilim Şenliğine katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet KERMAN’a, Bilim Şenliğimize ev sahipliğinden dolayı Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yard. Doç. Dr. Sayın Hayati ARDA’ ya, Bilim Şenliğinin İpsalamızda olmasını sağlayan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlileri Yard. Doç. Dr.  Sayın Hasan ÖZYILDIRIM’ a , Yard. Doç. Dr. Sayın Musa ULUDAĞ’a ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım”

Burada gerçekleşen program sonrasında protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından bilim sergisi gezildi.

Bilim şenliğine katılan tüm öğretmen ve öğrencilere İpsala Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu katılım sertifikaları protokol üyelerince verdi. (Kaynak: yenigazeteipsala.com)

Ek Resimler
Bu içerik 11.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1174 kez okundu.