Yüksekokulumuzda İngilizce Dil Kulübü Kuruldu

İpsala Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri İngilizce Dil Kulübü kurdu.

İpsala MYO öğrencilerinden Ali Topal, Ersin Töngelci ve Berivan Sapanlı’nın eğitmen olarak görev yaptığı kulübün 61 üyesi bulunmakta.

Kulüp başkanı Ali Topal, ilk derslerini 7 Mart 2016 Pazartesi günü vereceklerini ifade ederek kulübü kurmalarında ki amacın hem kendilerini geliştirme hem de arkadaşlarına yabancı dil konusunda destek olarak gramer geliştirme, hafıza da kalma teknikleri ve pratik konuşma konusunda yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Topal, ilerleyen zamanlarda bu eğitimlere halkı da katmak istediklerini belirterek şuan da sadece İpsala MYO öğrencilerinden oluşan bir kulüp olduğunu ve sadece kulüp üyelerinin derslere katılabildiğini ifade ederek “Okulda birbirimizin eksiklerini kapatmaya çalışacağız ki önce kendimizi geliştirmemiz lazım bu durumda dışarıya açık olmamız demek dışarıdan gelenlere eksik bilgi vermek olur” dedi.

Ali Topal, hafta içi okulda eğitim vereceklerini fakat hafta sonları ise ders yapabilmeleri bir sınıfa ihtiyaçları olduklarını ifade ederek “English Language Club yani ELC’yi kurmak başta kimsenin aklında yoktu. Okulumuzda Gümrük ve Lojistik Topluluğu kuruldu. İngilizce öğretmenimizde bizde bir kulüp tarzında bir şey kurarsak iyi olacağını fakat istekli kişiler olur mu olmaz mı bilinmiyordu. Hocamız bize bir fikir sundu bende hocamızın fikri üzerine ders çıkışı yanına giderek ben bu kulübü kurmak istediğimi dile getirdim. Hocamız da bize elinden gelen desteği vereceğini ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Kulübümüzün hedefleri ilk başlarda sadece dil pratiği yapmayı düşünüyorduk ancak yabancı dili iyi olmayanlar da var. Biz tüm konulara 0 dan başlayarak İngilizce bilgimizi arttırmak, eksiklerimi kapatmak istedik. Bu yüzden faaliyetlerimiz üç ana aşamadan oluşuyor. Reading dediğimiz Okuma bölümünde belli metinleri hatasız okumaya çalışacağız. Comprehension dediğimiz Anlama bölümünde ise ilk yapılan okuma bölümünde elde edilen ve anlamını bilmediğimiz kelimeler üstünde çalışarak kelimelerin hafızaya alınmasını ve kalıcı olarak bir yerde saklanmasını sağlamaya çalışacağız. En son bölüm olan Speaking yani konuşma bölümünde edinilen bilgileri konuşarak pekiştirmeye çalışacağız. Zaten her yerde geçerli olan bir kural var yabancı dili asla yazarak öğrenemeyiz. Kelimelerin anlamlarını yazarak öğrenebiliriz ancak belli bir süre sonra edinilen yabancı dili konuşarak kalıcı hale dönüştürmek gerekir. Kulübümüzün en büyük faaliyeti konuşmaya dayalı olacak. En büyük hedefimiz konuşarak öğrenme” dedi.

Aynı zamanda etiklikler de gerçekleştireceklerini ifade eden kulüp başkanı Ali Topal, sözlerine şunları kaydetti:

 “Başta sinema gösterimleri yapacağız. Belli bir süre Türkçe Alt Yazılı ve İngilizce Alt Yazılı olarak izleyeceğiz filmleri daha sonrasında tiyatro, stand-up, konferanslar v.b. tarzda etkinlikler yapacağız. İngilizce Alt Yazılı olmasını istememizin en büyük nedeni İngilizcede birçok kelimenin okunurken anlamlarının farklı olması örnek olarak İngilizce “live” kelimesini düşündüğümüzde yabancı canlı programlara baktığımız zaman “Live” yazar. Canlı Yayın anlamında kullanılıyor ancak birde “Live” kelimesinin yaşamak anlamı vardır. Ancak okunuşları farklıdır. Biz bu kısımda filmde konuştuklarında kelimelerin asıl formlarının da görünmesini istedik. son olarak sadece şunu diye bilirim ki İpsala MYO içerisinde okuyan İngilizce’ye meraklı olan arkadaşları ve kendini geliştirmek isteyenleri kulübümüze bekleriz.”

Kulüp eğitmenlerinden Ersin Töngelci ise buradaki eğitimin dışında ilerleyen zamanlarda destek alarak yurt dışında uygulamalı eğitim yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Kulüp üyelerinde Emral Kirkaya ve Berkan Aytekin’de İMYO’da böyle bir kulüp kurulmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek duyar duymaz üye olduklarını, yabancı dillerini geliştirmek adına güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğinden dolayı eğitmen arkadaşlarına ve kulübün açılmasında ön ayak olan herkese teşekkürlerini sundular. 
(Kaynak: yenigazeteipsala.com)

Akademik Danışmanı Okt. Cem TURAN'dır.


Ek Resimler
Bu içerik 08.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 966 kez okundu.